Administrare Email

Conturi Email, Alias Email, Forward Email, Forward&Copy Email, Black List, White List

Contul de e-mail reprezinta principala entitate inadministrarea email, alaturi de DNS, adica numele de domeniula care este atasat emailul.

In Meniul Cpanel (sus), veti gasi in sectiunea Email, Email Account, de unse veti putea adaugaconturi de e-mail. Apasati butonul creati.

  1. Alegeti pentru inceput care estedomeniul parinte de care apatine adresa de email.

  2. Alegetiadresa de e-mail fara @domeniu

  3. Alegeti domeniul/subdomeniul de care apartine adresa de e-mail, ceea ce este dupa @

  4. Alegeti o parola din minim 6 caractere.

  5. Salvati, in maxim 2 minute adresa dvs este activa.

Optional, alias & froward:

Aveti posibilitatea sa stabiliti un alias pentru adresa dvs de e-mail. ex: adresa cpanel@dakai.ro poate sa aiba alias info@dakai.ro.
In acelasi timp un alias poate sa fie impartasit de mai multe adrese de mail. Putem sa numim un astfel de alias, o adresa colectoare, astfel info@dakai.ro poate sa fie un alias si pentru office@dakai.ro. Aceasta structura va permite ca atunci cand info@dakai.ro primeste un email sa-l directioneze automat la cpanel@dakai.ro si la office@dakai.ro. Intre timp poate sa mai vina o alta adresa de mail sa colecteze mail de la info@dakai.ro, sau poate sa plece, fara sa fie o problema pentru alias. Totusi un alias nu poate exista singur, el va fi mereu legat de o adresa de email, prin urmate nu vom avea niciodata un alias fara adrese de email.

Forwardul functineaza identic, dar in sens invers. Sa zicem ca aveti o adresa de e-mail gazduita la noi, dar doriti ca toate emailurile sa ajunga pe adresa dvs de pe gmail. Un forward face exact acest lucru.

Forward&copy, adauga pe langa forward si o copie in casuta de email.

Tot in contul de email pe langa configurarile necesare,veti putea stabili un spatiu alocat adresei de email. Spatiul se va exprima in formatul: 1 GB sau 20 MB sau 250 KB.  

Toate aceste optiuni sunt legate strict de adresa de email.

Blacklist/Whitelist

In zona de email, veti putea defini liste de respingere (Blacklist) sau liste de acceptare (whitelist).

Aceste listese interpunin serverul de mail si respinge sau primeste o adresa de email.

Dakai a implementat un sistem de Greylist prin care se cere fiecarui mail care ajunge pentru prima data pe server la noi sa revina dupa ce face o pauza. In acest mod filtram o mare cantitate de mailuri de tip spam, pe langa filtrele antispam care marcheaza evalueaza si mesajul daca este spam.

Listele fie ele de respingere sau acceptare, sunt gestionate de sistem in acelasi fel.

Ceea ce trebuie sa stim este ca in aceste liste vom face o imperechere intre: Domeniul sau Emailul de destinatie si dimeniul sau emailul sau ip-ul de expediere. Dupa ce facem aceasta  imperechere, atribuim o eticheta (Blacklist/Whitelist) si sistemul va sti ce sa faca. (sa respinga sau sa accepte mailuri).

Prezenta unui domeniu/email/ip in lista imperecheata, va omite greylist. Asta inseamna ca un email adaugat in lista alba, va fi livrat fara intarziere, fara verificare. Un email marcat in lista neagra, va fi respins din prima, fara nici o verificare.

Sistemul nostru respinge toate mailurile necanonice, adica mailuri care nu sunt de forma: recipient, sender, client_address.